Wednesday, March 31, 2010

Nördpunk.

Idag har jag, men lite assistans av min gode vän och lärling Johan, gett Lambrettan en rundsmörjning inför vårpremiären. Nu är det bara att vänta in en dag med fint, soligt väder för att få en värdig premiärtur för året.

Det firar jag lite smått med att posta ett YouTube-klipp av den kanske mest navelskådande, scooternördigaste låt som någonsin spelats in - SX225 med The Killermeters.
Smaka bara på textrader som "Sat all alone, I got nothing to do, I think I'll ride my Lambretta", "I wear a parka, I wear a zoot-suit, I dress to the letter" och "I meet my boys out on the road, I said I think we'll go to Brighton". För att inte tala om den smått genialiska (eller?) refrängen "SX225 - it's a rebore! Sx225 - and she goes more!".

För er som inte är lika insnöade på scootrar som undertecknad kan det kanske vara på sin plats att förklara att SX225 är en Lambretta-modell som inte finns. Dock finns SX200, som med hjälp av exempelvis uppborrning av cylindern till en överdimension ("rebore" på engelska) kan trimmas till att, med lite tur, bli på 225cc. Idag byter man oftast bara till ett nytt cylinderkit, men på den gamla goda tiden var denna metod vanligast.

Scooternörderi på högsta nivå, helt enkelt. Håll till godo.Dagens:
The Killermeters - SX225

No comments: