Wednesday, March 10, 2010

En talkshow och ett antiklimax.

Är nyss hemkommen från vårpremiären av Sylvia Talkshow som, trots namnet, hölls på Raw. Gäster denna gång var den alltid lika peppade Timo Räisinen, den småmysiga Arne Hegerfors och den minnesstarke Mathias Ribbing.

Timo berättade om allt möjligt, sjöng ett par låtar och var...tja, peppad. Ribbing, som för er som inte vet det är en gammal bekant härifrån Eskilstuna som är svensk mästare i minne (ja, det är tydligen en sport), berättade hur man kommer ihåg saker samt memorerade en kortlek(!) och Arne drog kommentatorsskrönor så det stod det härliga till. En bra premiär med andra ord och snyggt jobbat av Jesper och Mathias!

Som ni kanske minns skrev jag häromdagen om ett lovande erbjudande på jobbfronten? Idag fick jag tyvärr besked om att det inte blir något med det, tyvärr. Trots att det egentligen var klart och det enda som kvarstod var att skriva avtalet. Utan att gå in på alltför mycket detaljer kan jag berätta att det rörde sig om ett ganska omfattande fotouppdrag. Visserligen kanske inte av den mer kreativa sorten, men ändå ändå ett fotojobb som förmodligen skulle tagit minst någon månad att färdigställa. Tyvärr är det ju ofta så med sådant här att man inte kan tro helt på att något är klart, även om det låter så, förrän man har ett påskrivet avtal i handen. Nu bestämde sig uppdragsgivarna i sista sekund för att lösa det själva istället för att ta in en fotograf utifrån, vilket i och för sig är förståeligt, men lite trist för min del.

Det var ju kanske en lite trist inledning på min bana som frilansfotograf, men knappast jordens undergång. Jag har tack vare att jag tvingades kolla efter en lösning i samband med detta uppdrag i alla fall hittat ett smidigt alternativ till hur jag skall kunna fakturera trots att jag går arbetslös och på grund av a-kassan inte kan bli egen företagare i nuläget. Det finns bolag som specialiserar sig på just det - att fakturera åt en och sedan betala ut det som lön...mot en viss procent av arvodet naturligtvis, men det kan det ju vara värt för att slippa tacka nej till uppdrag. Det finns en uppsjö sådana företag, men just de jag haft kontakt med heter Frilans Finans (tack för tipset Jocke!) och verkar både lite billigare och känns lite mer seriösa än många av de andra. Nu har jag i och för sig inte haft möjlighet att utnyttja deras tjänst er än utan bara registrerat mig hos dem så jag vet inte hur bra det funkar egentligen- men det får jag förhoppningsvis reda på så småningom.

Det är ju skönt att jag inte behöver gå sysslolös i alla fall: tills vidare får jag helt enkelt fota lite åt mig själv, fortsätta med P200-motorn (den har fått stå sedan härom veckan), spela in några fler låtar till det lilla projektet jag håller på med (mer om det ganska snart), DJ:a lite samt förväntansfullt hoppas på att töandet fortsätter och går snabbt så att jag snart kan ge mig ut på årets första scootertur...

Dagens:
I Am Kloot - Storm Warning

No comments: