Monday, November 14, 2011

Så här borde varje lördagskväll i Eskilstuna vara.

I lördags spelade Trummor & Orgel på Café Java. Kul med ett band av den typen här i stan - det var alldeles för länge sedan. Att stället är ganska litet och inte ens har en riktigt scen gjorde inte direkt saken sämre - tvärtom bidrog det bara till stämningen.

Den lilla publik som letat sig dit bjöds på en rejäl dos orgelgrooves av bästa sort. Trummor & Orgel brukar ju allt som oftast refereras till som Hansson & Karlssons arvtagare, men faktum är att jag haft ynnesten att se dem båda live och nog törs sticka ut hakan och påstå att jag faktiskt gillar Trummor & Orgel bättre. Det är smått ofattbart att endast två personer på två så "enkla" instrument kan få till en sådan tyngd i musiken. De har dessutom ett helt annat sorts sväng som faller mig i smaken mer än H&K:s (ännu) mer psykedeliska tongångar.

Kvällen avslutades med en fin liten soul-allnighter med Time Will Pass You By-grabbarna och arrangörs-Kolar bakom skivspelarna vilket verkligen var grädden på moset.
Trots att det inte var så mycket folk (kan vi ha varit 80 pers max?) så är detta helt klart en av de roligaste konserter/klubbkvällar jag varit på i Eskilstuna på länge.
Stort tack till Kolar mfl för ett grymt arrangemang. Mer sådant, tack!

Dagens:
Trummor & Orgel - Corduroy

No comments: