Saturday, November 05, 2011

Man vet att man är en fåfäng nörd...

...när man köper en kamera till och en bidragande orsak till köpet är att den matchar scootrarna bättre än den man redan har.

Nu är det såklart inte enbart därför jag skaffat den. Även om jag älskar min Nikon D3 går det ju inte att förneka att det är ganska jobbigt att släpa runt på en 2-kilos klump som dessutom är så gott som omöjlig att få ned i en vanlig väska, så en minst lika stor faktor i valet är att jag hoppas den skall få mig att bli bättre på att ha kameran med mig och ta bilder i vardagen igen.
Samtidigt är det faktiskt så att en "vanlig" kompaktkamera helt enkelt inte håller måttet vad gäller bildkvalitet för min del. Och eftersom jag inte har varken lust eller råd att lägga +50.000 kronor på en Leica med tillhörande objektiv men inte heller fått någon som helst känsla av de "semikompakter" (eller vad man nu skall kalla det) som ex Nikon V1 och Olympus EP-1 som jag känt på är nog Fujifilm X100, med sin APS-C sensor och fasta 23mm lins ett utmärkt val.

Att den här lilla rackaren sedan kommer att göra sig fantastiskt bra hängandes runt min hals när jag kör scooter är bara en bonus. Eller - nej, nu ljuger jag: faktum är att det nog var den avgörande faktorn i valet. Sådan är jag.

Dagens:
Herbie Hancock - The Naked Camera

2 comments:

Anonymous said...

Jamen, det är ju film.... eller?

Ronnie said...

Nope - den är digital, med en lika stor sensor sitter i ex Nikons DX-kameror. Det var just det som gjorde mig sugen på den - mätsökarkameror med fast lins för film har jag redan ett par, men det blir liksom aldrig att man använder dem av någon anledning.