Thursday, November 10, 2011

It´s all about rock'n roll, poetry and revolution.

Auster anno 2011 - lite gråare, lite ringrostigare. Lika arga.
Eventuellt dyker även ett filmklipp upp här på bloggen någon gång framöver.

En gång i tiden spelade jag i ett band som hette Auster. Vi var unga, pretentiösa, ganska arga och spelade runt tämligen frekvent under många år. Vi vann till och med, för att skryta lite, en ganska välrenommerad bandtävling och var ett tag innehavare av eptitetet "Eskilstunas nästa musikhopp". Jag fick skaka hand med Kaj Kindvall och vi var i kontakt med Ben Marlene samt spelade in en demo för Jimmy Fun, musikförlaget som ägdes av Per Gessle och som Brainpool låg på. Vi tyckte att det var vansinnigt stort då men naturligtvis ledde det inte till ett dugg och någon gång i början av 2000-talet lade vi ned - mycket på grund av att ingen av oss egentligen ville spela samma musik längre. Det är trots allt ganska svårt att samsas musikaliskt inom ett band som består av en hardcore/metal-trummis, en gitarrist som avgudar allt som kan beskrivas som indie, en basist som älskar Ulf Lundell och en sångare/gitarrist med modpreferenser.

Vi skilldes trots allt som vänner och har sporadiskt haft kontakt med varandra sedan dess - en öl då och då på någon uteservering, en fika någon eftermiddag och så vidare. Och för sisådär två år sedan nämnde någon av oss att det kanske vore kul att träffas vid något tillfälle för att se om vi fortfarande minns låtarna.

Det tillfället blev i onsdags kväll. Vi möttes upp i en lånad replokal, beväpnade med instrument, trumpinnar och (i vissas fall) en påse från Systemet för att se hur otighta vi skulle vara nu för tiden. Svaret visade sig vara - inte alls särskilt otighta. Visst, det tog lite tid att komma ihåg somliga partier och en och annan synkop satt inte riktigt där den skulle. Men på det stora hela lät det faktiskt...skapligt. Det hade nog ingen av oss trott. Själv är jag mest överaskad att jag fortfarande klara av de i vissa fall väldigt höga och skrikiga sångpartierna, eftersom jag inte ens försökt sjunga på det sättet sedan vi lade ned.

Det var faktiskt så pass kul att vi spontant sade att vi kanske skulle försöka träffas för att dra ett rep till framöver. Och kanske till och med försöka fixa en engångs återföreningsspelning ihop med något av de band vi brukade spela tillsammans med när det begav sig.

Om och när det blir återstår att se - med det tempo vi hållit hittills kanske vi med lite tur lyckas samordna ett rep till inom nästa år.

Dagens:
Auster - Murder Of Crows

No comments: