Thursday, September 24, 2009

Humor i nostalgiform.

Coolast i Fagersta.

Jag har lånat en scanner och de sista dagarna spenderat lite tid med att föra över en massa gamla kort till digitalt format. Bland annat hittade jag det här, undangömt i ett fotoalbum jag glömt att jag hade.

Jag är inte säker, men tror det kan vara taget på Bergslagsrocken 1995 och det finns så många roliga/underliga detaljer i bilden att jag blir helt vimmelkantig.
För det första: mitt hår. Hur tänkte jag där egentligen? Som om det inte räckte med det dåliga omdömet att försöka ordna någon slags indie/manchesterinspirerad luggfrisyr trots att jag är lockig hade jag uppenbarligen fått den briljanta idén att förvärra katastrofen genom att sätta en flaska väteperoxid till det. Nog för att jag tyckte Thom Yorke var en av världens coolaste killar kring 95/96 (och han var ju blonderad vid den tiden), men någon borde verkligen ha sagt till mig på skarpen där.

Värt att påpeka i övrigt är att vi alla ser ut att vara typ tolv år gamla (vilket iofs inte är så långt ifrån vad vi faktiskt var), Ludde och Sultans rosa frisyrer (en om möjligt ännu större modemiss än min blonda kalufs), samtligas milt sagt idiotiska uppsyn och kanske framförallt att Ludde av någon outgrundlig anledning håller i en knallpulverpistol.

Man brukar säga att verkligheten ibland överträffar fiktionen och detta är ett väl ett utmärkt exempel på det...jag tror nämligen inte att något fotoredigeringsprogram i världen skulle kunna åstadkomma ett resultat som är hälften så underhållande.

Dagens:
Dexys Midnight Runners - Jackie Wilson Said (I'm In Heaven When You Smile)

4 comments:

Elenor said...

Jag vill minnas att någon faktiskt sa åt dig på skarpen och gjorde sig mödan att göra så i ett telefonsamtal haha

Ronnie said...

Haha...fast han sade ju faktiskt inte åt mig att det var fult, utan frågade bara varför jag hade gult hår och hotade sedan att döda mig om jag inte färgade om det.

Pilgrim said...

Ronnie "Karlsson pa taket" Gavelin.

Anonymous said...

Lite "Gökboet" över den bilden.