Wednesday, September 16, 2009

Exorcism kanske skulle funka?

Idag hade grannen visning på sin lägenhet, en trea på ca 80 kvadrat. Jag har länge känt att det är dags att skaffa något större, men det tar emot att flytta från huset då jag trivs här och dessutom har garage i det - något som inte är så vanligt i flerbostadshus och värt mycket för mig. Därför övervägde jag seriöst att gå ned till banken och höra efter om lån ett kort tag, men sedan tog förnuftet överhanden och intalade mig att det var onödigt att lägga så mycket pengar. Utropspriset är 650k och man får nog kallt räkna med att det slutgiltiga priset kommer att landa en bra bit över det. Dessutom är den nyrenoverad, men med riktigt fula tapeter och färger så jag skulle få börja med att tapetsera om hela klabbet.

Dock väcktes en slumrande tanke i mig - lägenheten under mig har varit till salu ett par gånger de senaste åren. Det är en etta som är identisk med min, förutom att den har uteplats istället för balkong. Varje gång den legat ute har jag lekt med tanken köpa den, låta sätta in en spiraltrappa mellan våningarna, riva ut ena köket och kanske slå ut en vägg eller två. Då skulle jag plötsligt ha en etagevånging på närmare 90 kvadrat med tre, fyra eller fem rum (beroende på om jag slår ut väggarna till hallarna eller ej), uteplats och balkong - allt för en i sammanhanget löjligt låg summa eftersom jag köpte min nuvarande lägenhet för en spottstyver för många år sedan.

Jag har bestämt mig. Så får det bli...nästa gång den är till salu. Nu till problemet:
Det var inte länge sedan en kvinna flyttade in i den. Detta innebär att det, om det vill sig illa, kan dröja ett tag innan jag får möjlighet att realisera mina planer. Såhär i efterhand inser jag så klart att jag borde ha agerat på min impuls redan i våras då den låg ute sist.

Jag blir väl helt enkelt tvungen att få henne att vilja flytta. Någon som har en bra idé på hur man kan driva en granne på flykt utan att själv bli vräkt?

Dagens:
Muse - Guiding Light

4 comments:

Fish And Chips said...

Hade du varit singel så hade lösningen varit lika simpel som självklart: Ligg med henne.

Slutsatserna kan bli olika.
Men det borde funka.

Dawid said...

Du kan göra lite för trevliga saker. Skicka blommor, klippa gräset, ta in posten fast det inte behövs. Bjuda på middag och påpeka att den förra grannen inte alls var lika trevlig och att du inte kunde se någon framtid som bästa vän med denne.

Du kan även ta in gamla räkningar från hennes sopor och säga att du trodde att hon hade råkat slänga dem.

Ronnie said...

Fish And Chips: Känns inte som ett aktuellt alternativ, faktiskt...;)

Dawid: Haha - klockrent! Men risken är att väl att hon bara skulle tolka det som att jag försökte med föregående kommenterares förslag...

Dawid said...

Ronnie: Ja, men det är väl ingen som vill ligga med dig? ;)