Monday, May 18, 2009

Stockholms scooterpremiär 2009.

Smockat med folk på Babylon i Björns Trädgård, DJ:ande tillsammans Challe och Henke, överaskande påhälsning av våra rockersvänner i Lådan MC, fortsättning på Lilla Hotellbaren efter att Babylon stängt, sen tunnelbana hem till David och Nannas lägenhet i Midsommarkransen för en sista öl i gryningssolen på deras balkong. Dela sovplats med katter i deras soffa.

Vaknar elva. Skulle gått upp nio. Den sprängande huvudvärken avhjälps med kaffe och rostat bröd med avocado, sedan snabbt ned till Nytorget i Davids Mini för att möta upp de av mina klubbkamrater i Lambretta Club Sthlm på vilka, liksom för mig, den olycksaliga lotten att vara funktionär vid uppställningsplatsen och därför inte få köra i kortegen fallit. Sätta upp tält och förbereda för de andras ankomst. Strålande sol. 120 scootrar (nytt rekord för Stockholms Scooterpremiär!) smattrar in och täcker hela torget i blåröksdimma. Massor av åskådare. Kaffe dricks, mackor äts och glass sörplas. Lottförsäljning och framröstning av Stockholms snyggaste scooter (otippat nog en Moto Guzzi med fyrtaktsmotor). Nedmontering av tält. Hem.

Som vanligt kändes Stockholms scooterpremiär som det riktiga startskottet för årets säsong. Redan nästa helg är det dags igen - då går Bandits Race av stapeln i Örebro. Nu kör vi!

Bilder finns här.

Dagens:
Tan Tan Blue Beat - Mods Vs Rockers

No comments: