Friday, January 13, 2012

En kväll i Rosenhäll.


En montör och hans (något annorlunda) maskin.

Eller - egentligen var det snarare ett dygn, men jag tyckte "en kväll i Rosenhäll" lät klatschigare som rubrik än "ett dygn i Rosenhäll".

Nu har det visserligen gått nästa en vecka sedan nämnda kväll/dygn, men av någon anledning har jag inte kommit mig för att uppdatera förrän nu. Förra lördagen drog i alla fall jag och Elle över till våra goda vänner Ola och Ninas samt deras son Einars gård ett par mil utanför Linköping.

Det blev bad i vedeldad bastu, lite gitarrduellerande och såklart en hel del scootersnack. Samt en skaplig promenad under vilken vi träffade såväl islandshästar som gutefår dagen efter.Det bjöds på finöl från mikrobryggeri.På promenad dagen efter träffade vi hästar.

Dagens:
Azure Blue - The Shore

2 comments:

Mikael Dunker said...

Ronnie, du är en exeptionellt bra fotograf, det vet du att jag tycker! Min fråga är: har du tagit alla bilder i de senaste inläggen med din nya X100? Är det nån efterbehandlig överhuvudtaget, typ oskarp mask, eller blir det sådär in i helsike skarpa bilder? Jag står inför att skaffa ny kamera inom kort och eftersom foto är mitt stora intresse jämte scootern så känns det som att X100:an rycker allt närmare. Dag för dag. Tack för att du inspirerar mig, mer än andra fotografer kan jag lova.

Ronnie said...

Tackar för de snälla orden Micke, det värmer! :)

Ja, de flesta bilderna på sistone är tagna med X100:an. Fotar dock uteslutande i RAW så de är efterbehandlade/skärpta en smula i Lightroom.
Vill dock påstå att även bilderna blir mycket bra även om man kör kamerans egen JPG-motor! Jag fotar mest RAW eftersom jag vill ha full kontroll i efterhand. ;)

jag har kommit att älska X100:an och har den med mig överallt, men den har en del egenheter och kan vara lite motsträvig på vissa punkter, så jag vill nog påstå att det definitivt inte är en kamera för alla. ;) Läs på internet - där såtr det mesta om såväl dess för- och nackdelar!
Bara att du hör av dig om du har funderingar.