Wednesday, January 04, 2012

365. Eller snarare 366.

4/366.

Ett 365-projekt går ut på att man under ett års tid, det vill säga under 365 dagar, tar minst en bild om dagen. Oavsett om man är hemma eller bortrest, frisk eller sjuk, har roligt eller tråkigt...och så vidare.

Jag har egentligen alltid tyckt att det är en lite poänglös eller fånig idé, men ändå har jag bestämt mig för att göra ett försök i år. Mycket som en del av att, vilket jag tjatat om tidigare här, bli bättre på att ha med mig och använda kameran till vardags eftersom det är sådant situationsbaserat fotografi jag egentligen tycker mest om. Men även till viss del på grund av att det är skottår i år och därför blir ett 366-projekt istället för ett 365, vilket jag tycker känns lite kul.

Bilderna kommer antagligen att variera hej vilt mellan allt ifrån mer uttänkta bilder och sådana jag fotat som en del av andra projekt eller saker jag upplevt till sådana som "bara" är tagna i farten under vardagen. Eventuellt kommer kanske till och med en eller annan mobilbild att slinka med, men grundtanken är att hålla sådana till ett minimum.

Jag har inga som helst förhoppningar om att orka lägga upp en bild om dagen, men jag kommer naturligtvis att göra det i största möjliga mån och lägga upp ett gäng i rad vid de tillfällen då det av olika anledningar inte är möjligt. Dock är meningen att bilderna skall vara tagna minst en om dagen. Om jag sedan lyckas hålla hela året ut återstår att se - jag törs inte lova något, men kommer i alla fall att göra ett ordentligt försök!

Jag har inga planer alls på att lägga upp varje bild här, det blir alldeles för tråkigt. Men den som är intresserad kommer att kunna följa projektet här. Och man vet aldrig...kanske kommer några av dem att hamna här på bloggen också.

3/366.
Dagens:
Ronnie Jones - My Love

2 comments:

Steffe said...

Jag gjorde ett år med självporträtt på flickr för ett par år sedan, det var lite tufft.

Ronnie said...

Det kan jag tänka mig. Mitt projekt är ju lite enklare eftersom det "bara" är at ha kameran med sig och knäppa en bild under dagen.

Ett år med självporträtt kanske vore något att fundera på till 2013 dock...;)