Tuesday, July 19, 2011

Skurken i helgens drama.

iPhonebild på helgens skada. Så här skall det inte se ut. Lägg märke till brickan som skymtas bakom hjulmuttern - den har knäckts rakt av. Lägg också märke till den numera inte så fina lacken på bromstrumman. Innan lördagens ras var den fint silverfärgad.

I förmiddags, innan det var dags för dagens jobb, smet jag ned i garaget en stund för att ta en ordentlig titt på vad som egentligen hände med den röda Lambrettan i lördags.

Vid en snabb inspektion verkar det som tur är inte vara min första farhåga: att endplaten inne i motorn släppt, utan snarare som att låsringen till baknavet gett upp. Med besked dessutom - se bild ovan.

Utifrån en snabb inspektion att döma ser det ut som att låsringen gett vika kring insexbulten som skall hålla den på plats så att hjulmuttern kunnat vibrera loss. Med andra ord inte alls så allvarligt som jag befarade. Nu är det bara att hoppas att trumma, axel och bromsbelägg inte tagit alltför mycket stryk och måste bytas. Det visar sig idag när jag fortsätter nere i garaget...

Dagens:
Edwin Starr - War

No comments: