Monday, June 06, 2011

"En viss överrepresentation av gröna parkas".

Det är väl sisådär en två decennier eller så sedan Gotland Mod Run arrangerades senast. Förra helgen var det dock dags igen, denna gång i Stockholm Mods Scooterclubs regi och under ett nytt namn: Gotland Mod Weekend.

Det rörde sig alltså mer om än modträff än ett scooterrun denna gång...åtminstone i teorin. I praktiken innebar det egentligen inte mer än att det var en liten andel fler gröna parkas på deltagarna än på ett ordinärt scooterrun - vilket egentligen inte säger så mycket eftersom det brukar vara ganska många sådana även i vanliga fall.

Jag och Elle fuskade på grund av diverse orsaker och tog bilen dit men jag hade, tack vare den gode gotlänningen Chrille Gottberg, ordnat i förväg så att en lånescooter skulle finnas tillgänglig på ön.

Vi var mellan 20 och 30 personer som möttes upp i Nynäshamn på fredagsförmiddagen för att ta färjan över till Visby och det fängelse, numera vandrarhem, som samtliga skulle bo på.
Strålande sol, skönt häng på fängelset, pubkväll, en rideout till havet på riktigt härliga vägar tillsammans med Visby Vespa Club och avslutningsvis ett eget rum med dansgolv på anrika Visbyklubben Munkkällaren (där undertecknad även körde en liten DJ-session tillsammans med min kamrat Jonathan från LC Sthlm) - allt detta tillsammans gjorde att det, trots att vi inte var så många, blev en bra helg. En riktigt bra helg till och med. Att jag och Elle dessutom lyckades boka om så att vi fick plats på den tidigare färjan tillbaks till fastlandet på söndagen och därför slapp komma hem sent på natten gjorde inte direkt saken sämre.

På de flesta sätt kan väl denna träff alltså sägas vara raka motsatsen till Norgerresan här om veckan. Där Norge var stort, kallt och rörigt var Gotland Mod Weekend litet, soligt och väldigt väl uppstyrt. Eller som Billy Bob så väl uttryckte det då det något storögt konstaterades att både grill, dieselaggregat och ljudanläggning fanns med under lördagens rideout till stranden: "Nu åker ni med Stockholm Mods, inte scooterklubben".

Och just ja - vi lyckades komma med i lokalpressen också.

Dagens:
The Who - Sea And Sand

No comments: