Monday, July 27, 2009

Brat för en dag.

När klockan ringde 04:00 på morgonen visste jag knappt om jag sovit något överhuvudtaget. Ni känner säkert igen känslan - man vet att man måste gå upp upp löjeväckande tidigt, därför ligger man bara och vrider sig i någon slags halvsömn och till slut tappar man all uppfattning om tid och vet inte om man legat där i tjugo minuter eller fyra timmar.
Hur som helst var det bara att trotsa tröttheten, kravlade sig upp ur sängen, duscha och gå ned till Ljungman som väntade i bilen utanför. Vi skulle ju trots allt till Stockholm och ställa till med svensexa för min gode vän Kalle.

Vi var 12 personer som strax innan sju på morgonen smög in i Kalle och Fridas lägenhet, smög igång en rökmaskin och sedan lät Slayers ljuva toner ljuda på högsta volym i hans stereo som väckningssignal. Efter att ha dragit på Kalle en kroppstrumpa (såklart) dumpade vi honom i bakluckan på en bil (såklart nr. 2) och körde ut till en militär hinderbana i Solnatrakten. Den fick han sedan kämpa sig igenom medan vi gjorde vårat bästa för att peppa honom med glada tillrop och äggkastning.

Därefter begav vi oss tillbaks in i Stockholm för en hotellfrukost på Clarion innan vi tog honom till en hudvårdssalong där han fick en härlig massage av en sjukgymnast. "Skönt", tyckte Kalle. Sedan insåg han dock att det inte bara var en massage han skulle bjudas på, utan även vaxning av bröst och rygg. Allt för att han skall vara len och fin på bröllopsnatten...

Sedan blev det färja ut till Grinda i Stockholms skärgård där vi hyrt ett par stugor vid vilka vi grillade drack öl och lät Kalle sjunga in en låt (han kan INTE sjunga - därav det roliga med den aktiviteten). Någonstans i den vevan bestämde vi oss för att döpa om hela tillställningen till "brat för en dag". Orsaken till namnbytet var att vi efter grillandet tog en öl på baren i gästhamnen och sedan begav oss ut till basutflotten vi hyrt. Den var helt fantastisk - stor som en mindre stuga, vedeldad och med badlucka i bastugolvet. Men, ack så dyr. Vi hade den två timmar och jag tror det kostade bortåt 4000:-! Dessutom återvände vi, efter att ha bastat färdigt, till utebaren där någon beställde drinkar till alla vartefter vi begav oss ut på dansgolvet för en dansbattle med alla yachtmänniskor som befann sig där. Inte nog med det, när utebaren stängde fortsatte vi till värdshuset där det blev ännu mer drinkar och plötsligt fann jag mig stående med en medelålders herre i blazer och kravatt, högljutt diskuterandes egenföretagande och finanskrisen.
Som sagt: brat för en dag.

Någonstans under tiden på värdshuset börjar minnena bli lite suddiga, men jag vet med säkerhet att resten av kvällen bland annat innefattade mer häng i stugan, stora brasor och nattbad. Kul hade vi i alla fall - det märktes om inte annat på det något slitna men nöjda sällskap som släpade sig upp på förmiddagen för att ta båten tillbaka till Stockholm. Faktum är att vi hade så kul att vi beslutat att göra om det nästa sommar igen - oavsett om någon skall gifta sig då eller ej.

Dagens:
Weezer - We Are All On Drugs

No comments: