Tuesday, June 30, 2009

Arkösund runt.

Att spendera ett par nätter på en camping i Arkösund var lite som att kliva rakt in i ett avsnitt av Twillight Zone. Husvagnsfolk är uppenbarligen ett släkte för sig själva - till och med i våra hugade scooteristögon upplevdes supandet de ägnade sig åt på lördagskvällen som en smula övermåttligt. De var apraka redan framåt sexsnåret och när campingpuben slog upp portarna framåt sexsnåret (komplett med dåligt coverband och usla drinkar) gick de över gränsen totalt. Snart nog lallade de runt likt zombies mellan tälten och husvagnarna. En härligt överförfriskad medelålders dam däckade till och med i diket bredvid vårat tältläger. Världsklass. Tur att vi hade vakthund.

I övrigt var det en stillsam och gemytlig utflykt med på gränsen till dödande värme, bad (i alla fall för somliga), grillande, en del öl och vackra omgivningar. Som en ren bonus fick vi dessutom glädjen att se en flygande båt(!) som kretsade kring stranden och med jämna mellanrum landade på vattnet. Märklig farkost.

Trevligt värre för oss åtta (inklusive Qusan) som tagit oss dit. Så trevligt att jag, Elle och Q faktiskt stannade en natt extra efter att Stockholmarna begett sig hemåt på söndagseftermiddagen. Är man ledig så är man...

Fler bilder finns här.

Dagens:
Red Simpson - Diesel Smoke, Dangerous Curves

2 comments:

Norrvi said...

Jag visste inte att någon annan hade hört Red Simpsons låt. Den är så jävla bra och så klyshigt manlig.

Ronnie said...

En riktigt truckerklassiker! Blir lika sugen på att byta Ben Sherman-skjortan mot en i flanell, gubbkepan mot en trucker och scootrarna mot en riktigt jävla stor lastbil varje gång jag här den!

"I'm a drivin' this truck for a mountain road
I got a hot rod rig and I'm a flyin' low
My eyes're filled with diesel smoke Air fan curves ain't no joke
Diesel smoke, dangerous curves

I was out last night drinkin' beer with the guys
Got an achin' head and blood shot eyes
I ended up with a pretty little dame
I didn't even know her name
Diesel smoke, dangerous curves"

Världsklass!