Monday, September 12, 2011

Parka power.

Jag måste såklart nämna att jag fick med mig en ny parka från Mods vs rockers förra helgen också. Min gamla M51-kopia från Ben Sherman har varit en riktigt trotjänare såväl sommar- som vintertid under många år, men har denna sista sommar börjat falla i bitar. Således är det med viss sorg jag nu förpassat den till garaget för att tjänstgöra som mekjacka...men att jag har en ny, fin och framför allt äkta M65 fishtail från amerikanska armén gör att det känns lite mindre sorgligt.

Jag har faktiskt haft en M65 i min ägo tidigare - den var dock i storlek medium. Och när det kommer till M65:or är medium stort. Mycket stort. Löjeväckande stort till och med. Därför sålde jag den vidare och har sedan dess letat lite halvhjärtat efter en M65 eller M51 i small eller mindre, något som visat sig vara lite lurigt att hitta - åtminstone till ett något så när vettigt pris.

Det var alltså en riktig lyckträff att min kompis Andreas (som för övrigt, enligt andra, är min dubbelgångare - men mer om det i ett senare blogginlägg) visade sig ha en i small till salu, just när jag precis bestämt mig för att acceptera att min gamla Ben Sherman-trotjänare dragit sin sista suck.

Således har jag nu en klassisk M65:a i min ägo. Så gott som ny (den var helt oanvänd när Andreas köpte den och han har sedan bara burit den vid ett tillfälle), i vettig storlek, med färdigomsydd huva (med fuskvargpäls dessutom - flott skall det vara) och komplett med urtagbart foder vilket gör den varm som få. Till ett relativt fördelaktigt pris.

Dessutom kunde jag under lördagsnattens strapatser konstatera att den även fungerar utmärkt som sovsäck om man behöver sova på en bänk på Stockholms centralstation.

Dagens:
Secret Affair - Glory Boys

4 comments:

Jonas Strandell said...

Sprättade du dina gamla patches? Eller tänkte du börja på ny kula med ny parkas?

Ronnie said...

Både och - ett par favoriter som är lite luriga att få tag på som nya sprättade jag, några fick sitta kvar!

Mikael Dunker said...

Förutom fishtail, skaffade du alltså ett fisheye också, som du pratat om? Praktfull bild och parkan passar perfekt!

Ronnie said...

Jajemen! Fast fisheyet har jag haft ett tag nu. Skaffade det ganska tidigt i somras. Hittade ett som var så pass billigt att jag "vågade" chansa eftersom jag skulle kunna få pengarna tillbaka om det skulle visa sig att jag tröttnade på det...vilket än så länge inte verkar vara någon risk. Har använt det en hel del!