Friday, May 13, 2011

Helgbloggaren.

Elle poserar som om hon var född bakom DJ-båset.

Eftersom det där med att vara tyst på vardagarna och sedan blogga igen lagom till helgen verkar ha blivit min grej är det väl lika bra att fortsätta på linjen även denna vecka.

Om någon undrar hur det egentligen blev förra lördagen kan jag berätta att jag på något mystiskt sätt faktiskt lyckades pussla ihop allt och hann med allt: såväl dop och modskväll som Elles DJ-premiär.

Dopet var ett mysigt hemmadop och mycket trivsamt. Det gick helt ok att spela, trots att akustiskt gitarr egentligen kanske inte är det ultimata instrumentet för att kompa psalmer, och Elles och min dopgåva i form av den egenskrivna låten Solformad verkade gå hem hos både föräldrar och övriga dopbesökare. Vad Julina, den egentliga mottagaren, tyckte var dock lite svårt att avgöra - hon var lite för upptagen med att verka undra varför någon just doppat hennes huvud i vatten. Fikat var gott också.

Sedan blev det eftermiddagståg till Stockholm på vilket jag av en ren slump träffade goda vänner som var på väg till Cat Stevens-konsert och följde med dem för lite uppvärmning på Belgobarens uteservering. Där fick jag chansen att på Agnes inråda prova körsbärsölen Kierk som var...intressant. God är nämligen inte rätt ord för en smakupplevelse som väl närmast kan beskrivas som en IPA som någon doppat en sug-o-läsk i. Kvällen fortsatte sedan med goda scootervänner på Regents Bar där vi, såklart, diskuterade trim, fast-flowkranar samt såg Stockholm Mods Clubs alldeles egna allstar-band The Crashbars framföra powerpop och modgroovelåter av högsta klass.

Jag är ärligt talat själv överraskad av det faktum att jag på något sätt lyckades slita mig från det trevliga hänget på Regents Pub för att ta mig till centralen och sista tåget hem - men inte ett dugg ångerfull. Klubb Paviljong hade nämligen sett till att Filial hemma i Eskilstuna var smockfullt och jag kan knappt minnas när jag såg så mycket folk dansandes här i stan sist. Alla inblandade gjorde ett klockrent jobb, men uteserveringen som Karin och Karin fick att gunga totalt i baktakt är värd ett extra omnämnande. Men bäst var såklart Elle som framstod som om hon stått bakom skivspelarna hela sitt liv och inte, som det egentligen var, faktiskt egentligen sett ett mixerbord på nära håll först ett par timmar tidigare. Sista timmen, då samtliga arrangerande tjejer körde tillsammans på stora golvet, lyfte stämningen till närmast euforiska höjder och när lysena slutligen tändes och det var dags att gå hem var det absolut ingen som hade lust med det och därför fortsatte kvällen med efterfest på Centrallagret tills solen gick upp.
Kort sagt - en total succé.

Söndagen fick jag i och för sig betala dyrt för såväl allt flängande mellan olika aktiviteter och städer. Jag var, för att slänga sig med klyschor, helt enkelt inte den piggaste laxen i forsen. Men det var det värt. Stort tack till Madde, Dennis och Julina, alla goda scootervänner (med extra betoning på Stockholm Mods) och framför allt Klubb Paviljongen-tjejerna för en mycket bra lördag. Så pass bra att det inte ens gjorde så jättemycket att jag missade den traditionsenliga kortegen på lördagens scooterpremiär i Stockholm.

The Crashbars @ Regents Bar. Biff! Bang! POW!

Dagens:
Monica Zetterlund - Stick Iväg Jack

4 comments:

Diana said...

Härliga bilder, shit vilken allt i allo du är Ronnie.. Kul att se din blogg.

Mvh Diana :)

Ronnie said...

Tackar Diana. :)

Haha...allt i allo låter lite som om jag även lagar tak och klipper gräsmattor typ. ;)

John Norrman said...

Har du hört Stick Iväg Jack med Movits!? Ska se dem ikväll i Göteborg då jag missade deras USA-turné. Alla band är av någon anledning i Europa när jag är i Amerika. Konspiration?

/John

Ronnie said...

Jadå, klart jag har!
Det är en bra låt, men jag anser nog "originalet" klår den - retronörd som jag är. ;)