Monday, April 04, 2011

Röda Faran välkomnas till familjen!

Eftersom jag hade fullt upp med att gasa runt på östgötaslätten blev inga bilder tagna förutom en snabb iPhone-bild vid vägkanten. Finns dock viss risk att nytillskottet i scooterfamiljen kommer att figurera en del här framöver ändå...

Hoppsan. Jag råkade visst köpa en till Lambretta i helgen.
Egentligen väcktes dock tanken redan på vägen hem från årsmötet i Malmö då jag samåkte med Ola och Nina från Östergötlands vidder och vi (såklart) började diskutera vilka scootrar man verkligen skulle vilja ha.
Jag nämnde då att jag alltid gillat Lambrettas serie 2:or, särskilt TV175:orna, varpå Ola och Nina tittade smånöjt på varandra och sade att de händelsevis råkade ha en sådan stående som de egentligen tyckte var för fin för att i stort sett aldrig köras och därför funderat på att sälja. Kunde jag vara intresserad av den, kanske?

Klart jag kunde. Det ena ledde till det andra och efter att ha funderat, klurat och räknat på om jag hade råd och plats med den åkte jag i lördags ut på vischan kring Linköping för att sparka däck och provköra. Provturen, som skulle vara ett par varv runt deras gård, slutade på en tre-fyra mil, vilket väl säger det mesta om hur jag och scootern kom överens.

Så, efter att ha avrundat dagen med prutning samt pannkakor och kaffe i Ola och Ninas kök, satte jag mig i bilen och åkte hem igen. Med en väldigt röd Lambretta TV175 serie 2:a från 1961 i min ägo.

Nu återstår bara att få hem den samt sälja av en annan scooter för att såväl finansiera nytillskottet som frigöra plats i garaget.

Dagens:
Ocean Colour Scene - The Riverboat Song

2 comments:

Mikael Dunker said...

Gratulerar Ronnie till ett mycket bra köp! Den var ruskigt fin, kul!!

Ronnie said...

Tackar Micke! Jag är läbbigt glad.
Nästan lite trist bara att det är så lite fix på den.;)
Det största problemet är väl att jag inte kan ta hem den innan jag fått bort en annan scooter ur garaget...haha!