Friday, February 04, 2011

Aj.

Om någon mot förmodan läser här och någon mot förmodan undrar varför det plötsligt kommer två inlägg i rad så beror det på att föregående skrevs igår, men jag råkade tydligen trycka på "spara" istället för att publicera det.

Hur som helst, apropå nyligen nämnda hemgym var jag så klart tvungen att gå ned och inviga det igår kväll. Det kanske är svårt att tro, men en gång i tiden var jag faktiskt en riktigt träningskille och sprang på gym tre-fyra gånger i veckan. Någon gång längst vägen tappade jag dock motivationen en smula. Det gick längre och längre tid mellan turerna till gymmet och till sist slutade jag gå dit helt.

Vid det här laget är det flera år sedan jag senast styrketränade, bortsett från några halvhjärtade försök att göra lite armhävningar och liknande i hemmet. Jag försökte även, tillsammans med Elle, komma igång att börja springa för ett par vintrar sedan men det var alldeles för tråkigt (inte på grund av henne, utan på grund av att jag hatar att springa) och rann snabbt ut i sanden.

Därför kändes det riktigt skönt att få gå ned i källaren och dra i lite vajrar, lyfta lite vikter och liknande. Men, jösses, vad jag överskattade min egen förmåga. Har man en gång varit något så när vältränad vill man ju liksom inte inse att man kanske tappat en del styrka utan vill gärna köra på som när man slutade träna för X antal år sedan. Därför lassade jag på ganska ordentligt med vikter. En mycket dålig idé visade det sig - jag höll nämligen på att avlida efter bara ett par övningar, och när jag slutligen gav mig på bicepscurl (som det så fint heter) orkade jag med så lite att jag inte ens vill skriva ut vikten här. Efter ett pass på sisådär en fyrtio minuter kröp jag mer eller mindre upp för trapporna till lägenheten...och då hade jag ändå inte ens tränat benen.

Nåja, jag får väl försöka se det som någon slags motivation att komma igång igen...kanske.
För att vara lite positiv har jag i alla fall inte alls lika mycket träningsvärk idag som jag förväntade mig. Fast den slår väl till imorgon istället bara för det.

Dagens:
...And You Will Know Us By The Trail Of Dead - Let It Dive

No comments: