Tuesday, November 10, 2009

The brothers gonna work it out - fo' sho.

"Oljefatet". iPhone-fotat av Johan Masser.

Lördagen som gått var fylld till bredden. Rep med The Profondo Rosso hela dagen, sedan en snabb vända hem för att duscha och fräscha till sig. Därefter vidare hem till mor och far Gavelin för mat, dryck, sällskapsspel och samkväm. Trevligt värre - i synnerhet eftersom Elle körde bilen och vi därför inte behövde tänka på att strula med resan hem när det började bli dags att röra sig hemåt/utåt vid tio-snåret.

Hemåt i det här fallet innebar en snabb vända för lämna hunden samt ge Elle chansen att ta ett par öl innan vi fortsatte. Utåt innebar Raw där TBGWIO, ett dj-kollektiv/band som kombinerar skivspelande med en live-rytmsektion (bland annat bestående av min gode vän samt scooter- och bandkollega Jocke), skulle se till att det blev livat på dansgolvet. De bjuder på allt ifrån electro och dance till dängor från de flesta decennium samt brukar dessutom dela ut såväl percussion samt (i sann raveanda) glowsticks och liknande till publiken för att de skall få vara med på ett hörn. Allt ackompanjerat av stroboskop, laser och mickmastern/uppviglaren Gyysch bakom mikrofonen. Kort sagt brukar det vara ett sjöhelvetes ös.

När jag och Elle värmde upp så smått hemma plingade det plötsligt till i min telefon. Det visade sig vara ett MMS från grabbarna, föreställande ett obestämbart föremål i metall på vilket någon tejpat fast ett papper med texten Ronnie "Scooter" Gavelins oljefat. Under efterfesten på backstageområdet, sista natten av årets Hultsfredsfestival, spelade jag nämligen på just ett sådant (som "någon" lånat från det närliggande, övergivna Jägermeister-tältet) under deras set.
När vi väl kommit ned på Raw hann jag knappt beställa in en öl i baren förrän jag fann mig uppropad på scen och avklädd till linne (de kör nämligen med helvit klädsel så min bruna kavaj höll uppenbarligen inte måttet) med en trumpinne i ena handen och en tamburin i andra framför en uppochnedvänd kastrull fasttejpad vid ett synthställ. Raw var smockfullt, dansgolvet i extas och det var snart lika mycket folk på scen som nedanför. Gyysch hetsade på stämningen ytterligare i micken samt smällde av konfettibomber och jag gjorde mitt bästa för att hänga med Johan och Jocke på trummor respektive koskällor (vilket av någon anledning blev svårare och svårare ju längre kvällen gick)...

Jag hade sjukt kul - så kul att jag inte ens tog notis om att jag, antagligen på grund av min ovana hantering av percussioninstrument, nött upp ett stort sår på min högerhand förrän tamburinen på grund av blodvite började bli svår att hålla i. Det gjorde såklart ingenting och jag körde vidare ändå. Det var helt enkelt vansinnigt roligt och jag skulle kunna ha fortsatt ända till på söndagsmorgonen om det inte vore för att Raw stänger klockan två (nu fortsatte vi i och för sig på efterfest, men det är ju inte samma sak).

Vad säger man? TBGWIO - de killarna vet hur ställer till med fest. Tack.Tv: Min hand vid stängning, iPhone-fotad av Jocke Wallin
Th: Pupliken, iPhone-fotad av mig.

Dagens:
Peter Gabriel - Sledgehammer

2 comments:

Dawid said...

Låter grymt skoj!

Ronnie said...

Det var till och med skojigare än så!