Wednesday, October 05, 2011

Keep on keepin´on!Av någon anledning verkar det som om det alltid kommer att par filmer om samma tema inom ganska kort tid efter varandra. Den här gången är det som tur är inte två filmer om spöken i TV-apparater eller något annat sådant det rör sig om - utan två filmer om northern soul.

Nu är det ju i och för sig över ett år sedan Soulboy släpptes, men när det rör sig om ett så pass smalt fenomen får väl ändå två filmer på inom loppet av mindre än två år anses vara ganska nära inpå varandra. Soulboy må ha varit småmysig, men i ärlighetens namn var den egentligen inte mycket mer än en helt vanligt pojke-möter-flicka-i-dansammanhang-rulle a´la Dirty Dancing och skulle precis lika gärna kunna ha handlat om lambada eller vilken dansfluga som helst.

Den här gången verkar det, åtminstone av trailern att döma, röra sig om en lite mer seriös skildring av den brittiska northern soul-scenens glansdagar och jag, liksom säkert många andra med mig, ser fram emot premiären någon gång nästa år med spänd förväntan.

Dagens:
Dobie Gray - Out On The Floor

No comments: