Thursday, January 20, 2011

Vuxna män gör saker tillsammans...

...till exempel hänger i ett källargarage på söder i Stockholm och mekar med små italienska tvåhjulingar. Med allt som behövs till - bra musik, en kyl ordentligt fylld med öl och snacks i mängder. Somliga vuxna män bestämmer sig sedan för att det är dags att rensa bort så mycket skrot som möjligt från sin garageplats och slumpar därför bort kartongvis med blandade Lambrettadelar, varpå andra (såsom jag) köper kartongvis med delar de egentligen inte behöver åt både sig själva och vänner.

Ibland fortsätter vuxna män sedan ut på modsklubb (via äventyrliga taxiresor under vilka chauffören försöker köra dem till helt fel ände av staden) där de snackar, hänger lite till, dansar samt dricker lite mer öl tills stället stänger. Sedan hamnar de på en soffa hemma hos några det inte alls var ursprungsplanen att sova hos.

Dagen efter vaknar vissa vuxna män förvånansvärt tidigt och i oförtjänt piggt tillstånd, tar sig våghalsigt genom ett blött och halkigt Stockholm till centralstationen, där de sedan hoppar på tåget för att så småningom anlända till sin hemstad igen. Nöjda med ännu en helg i goda vänners lag och att det faktum att det är vinter, snöigt, mörkt och snorhalt inte innebär att man inte kan hitta på ett sätt att ändå få ägna sig åt sådant som är viktigt tillsammans.

Dagens:
Ramsey Lewis Trio - Wade In The Water

No comments: