Monday, August 10, 2009

Mr. & Mrs. Smith.

Det är så de heter nu - Kalle och Frida.
Detta andra av de tre bröllop som skall bevistas i sommar var egentligen kanske det som är mest speciellt för mig eftersom jag och Kalle går way back, som man brukar säga. Och nog var det svårt att inte känna sig lite gråtmild under ceremonin i den tämligen gigantiska Vena Kyrka - belägen strax utanför Hultsfred. Jag kanske har en liten romantiker boende inom mig ändå, vad vet jag...men då det eminenta bandet (bestående av goda vänner och bekanta) spelade Coldplays Fix You (en låt jag i vanliga fall inte har så mycket till övers för) medan brudparet vandrade ned längst altargången var det inte långt ifrån att en tår rullade längst kinden.

Även den efterföljande bröllopsfesten var, såklart, lyckad och innehöll det mesta: skålar, många (och i vissa fall långa) tal, god mat, dans, ett grymt ihopsatt band (samma vänner och bekanta som spelade i kyrkan) samt den sedvanliga totala urspårningen framåt morgontimmarna. Jag var lite orolig över att det faktum att jag, förutom att fota lite, tagit på mig att DJ:a och att det kunde innebära att jag skulle få spendera stor del av festen bakom skivspelarna, men så blev såklart inte fallet. Framåt natten blev det istället fri tillgång till spelarna för de som kände sig manade, och ett rackarns ståhej. Allt avslutades stilenligt med bad i vandrarhemmets pool vid fem-tiden på morgonen innan vi stöp i säng.

Grattis Kalle och Frida. Tack för en grym helg.

Och just, ja - tack till Musslan som gladde oss alla med att blåsa 2.6 dagen klockan 12 dagen efter samt till Berra för att jag fick vakna till följande konversation runt 11-snåret:
Berra: Jag blåste just 1.1!
Frida (Berras flickvän): Hur är det möjligt så här dags? När slutade du dricka egentligen?
Berra: Typ vid halv sex tror jag...satt och drack bag in box-vin och tittade på när de andra badade.
Frida: Men vad fan...varför gjorde du det?
Berra: Jag ville väl bli fullare?

Dagens:
Coldplay - Fix You

4 comments:

Berra said...

Haha, jävligt fin bild och roligt att läsa hur intelligent man kan framstå...

Frida said...

Ja jävlar! Men...svarade han inte "För att jag kunde"?

Ronnie said...

Haha...varsågod, Berra!

Frida: Nä? Lät som "för att jag ville bli fullare". Eller, jag vet inte...halvsov ju fortfarande. Kan vi inte bestämma att han sade så? Det är ju mycket roligare!

Tim said...

Verkar ha varit en trevlig tillställning! Fin bild på brudparet också.

Gravade läppen av mig när jag läste det sista du skrivit. LOOOOOOOOOOOOOL

Ja, bröllop är roliga tillställningar...