Thursday, November 13, 2008

Who ya gonna call?

Jag har just kommit upp från tvättstugan.
Tvättstugan ligger i källaren. Redan tidigare ikväll, när jag laddade maskinerna, lade jag märke till ett underligt ljud jag inte hört där nere tidigare. Ett underligt kort pipande. Lite som nedräknande bomber brukar låta i filmer, ni vet? Eller ett gnissel - det är svårt att avgöra eftersom ljudet var så tyst och kort. I vilket fall som helst uppstod det med ojämna mellanrum. Bara ett enda, kort pip. Sedan tystnad i någon halvminut. Sedan ett nytt pip. Jag försökte lokalisera ljudets källa, men det gick inte. Det tycktes låta lika högt i tvättstugan som i korridoren utanför.

Jag tänkte inte mer på det, men nu när jag gick ned för att plocka ihop tvätten som hängt på tork hade jag Qusan med mig. I vanliga fall brukar hon uttråkat vänta i trapphuset om jag har ett ärende ned i källaren. Men inte den här gången. Nu gick hon tryckt tätt intill mig, med svansen mellan benen, darrandes som ett asplöv. Och varje gång gnisslet/pipet hördes ryckte hon till och tryckte sig ännu närmare. Till sist började hon till och med gny.

Så fort vi kom upp ur källaren var hon som vanligt igen och studsade käckt uppför trapporna i förväg till lägenheten. Det fick mig att fundera lite och jag har kommit fram till följande:
Det måste vara ett spöke. Hundar känner ju av sådant, sägs det...

Helt plötsligt har vi fått ett spöke i källaren. I tvättstugan närmare bestämt. Ett spöke som piper.

Dagens:
R Dean Taylor - There´s A Ghost In My House

2 comments:

Anonymous said...

Eller så är det bara världens mest irriterande apparat som nån "kul" person satt upp... En sån där som skrämmer bort möss med ljud.
http://www.motavack.se/art-1.asp?id=27&iPageID=5

Det är inte alla som hör dem, men jag är tydligen en av de "utvalda" och en kollega har en i sin stuga. Den pendlar mellan korta pip, som du beskrev, och ett "snurrande" ljud! I HATE IT! Kan inte ens vara ute i den stugan, men ingen annan verkar höra den! *s*

Vet inte om det är samma sort som på länken, men börja gå runt och leta? Vet att vissa hundar störs av den också, trots att det står att de inte ska det!

Let me know what you find? Spöke eller musskrämma!

Ronnie said...

Aha...ja, det låter ju inte helt osannolikt! Även om jag inte förstår vad den skulle fylla för syfte. Mig veterligen har vi aldrig sett till minsta skymt av sådan ohyra i huset.

Skall gå ned och leta efter ett sådant där otyg direkt när jag kommer hem! Får se om jag hittar en och om den i så fall råkar ut för en tråkig "olycka" och trillar ned i källarens betonggolv. ;-)