Thursday, May 02, 2013

Scooterpremiär med Blacksmiths.

Smeder vid Mary's Café.

Härom helgen var det dags officiell vårpremiär med Blacksmiths Scooter Club.
Vi var sju personer, för dagen förstärkta av vår "granne" Göran från Trosa, som möttes upp kl 13 i strålande lördagssol. Färden gick först genom stan för att ta en snabbt stopp vid MC-Verkstaden där Blacksmiths senaste nytilsskott Micke jobbar - han hade nämligen inte möjlighet att delta då de samma dag hade premiäröppet för säsongen, men i enlighet med den gamla goda parollen "ingen skall lämnas utanför" resonerade vi som så att då får väl vi komma till honom istället. Efter att ha fått oss lite snittar samt frotterat oss en stund med diverse MC-åkare fortsatte färden sedan ut på snirkliga landsvägar i riktning (nästan i alla fall eftersom vi valde att ta en rejäl omväg) mot Mary's Café.

Solen sken och den svala vårluften gjorde att scootrarna gick som urverk (förutom Görans Lambretta som bestämde sig för att käka upp gummibälgen till luftinsuget). Efter en lagom lång färd på ca 40 minuter anlände vi till Mary's (där även tidigare nämnda Micke anslöt eftersom MC-Verkstaden stängt för dagen vi det laget). Kaffe, mackor, planering och ljug om vinterns mekstrapatser vidtog.

Efter ca 1 timmes fikande återvände vi hemåt i samlad trupp - mätta, belåtna och faktiskt även med en antydan till årets första solbränna i våra vindpinade ansikten. Nu är säsongen igång på riktigt!

On the road.
Dagens:
Morrissey - We Hate It When Our Friends Become Succesful

No comments: