Wednesday, August 06, 2008

Mirakelcykeln.

I helgen blev som sagt Elenors cykel stulen. Det oförlåteliga dådet skedde förmodligen någon gång mellan 02.00 och 03:30 utanför Centrallagret.

Idag tog hon en promenad i området kring centrum på lunchen. Och utanför Raw hittade hon...ja, just det: sin cykel. Fint parkerad i cykelstället. Och låst. Med hennes eget lås.
Självklart låste hon helt sonika upp den och tog med den hem.

Hela historien är mycket besynnerlig.
För det första: vem stjäl en cykel för att sedan bara cykla någon kilometer (om det nu ens är så långt mellan Centrallagret och Raw).
För det andra: hur fick förövaren upp låset utan att förstöra det?
För det tredje: Varför (och återigen hur) i hela friden låste denne någon cykeln igen när han eller hon ansåg sig klar med den?
För det fjärde: Vad hade cykeltjuven för ärende till Raw mitt i natten - långt efter stängning!?

Det allra mest anmärkningsvärda är dock att det inte första gången just den här cykeln blivit stulen och återfunnen. För drygt ett år sedan försvann den från vår egen uppfart. Den gången dök den upp lite mer än en vecka efter försvinnandet - i grannens cykelställ.

Dagens:
Stone Roses - Ten Storey Lovesong

2 comments:

Anonymous said...

1. Antagligen låste ingen upp den! Någon tycker uppenbarligen om att bära runt på den för att;

a) jävlas.

b) försöka att toka ihop Elle (alltså driva E till vansinne)

c) för att den gillar att bära cyklar och tycker om Elles lite extra.

2. Någon (antar att det är samma Någon) har koll på vart Elle går och flyttar därför undan cykeln X antal dagar, för att sedan ställa den på samma ställe. Första gången var endast ett misstag då denne Någon tog fel på hus.

3. Det kommer att hända igen, och då är det bara att vänta X antal dagar, och sedan hämta den på samma ställe alt. inom en radie av något kvarter från "stöldplatsen". Vid låsbyte bör även tas med i beräkningarna något att låsa fast cykeln i. Dock finns ingen garanti att Någon inte fortsätter med att bära runt på tex styret under några dagar.

4. Risken finns att Någon läser denna blogg, och därför upphör med alt. förändrar beteendet.

Baserar alla teorier på samtliga kriminalromaner jag läst under livet, men speciellt de senaste 5 st som har tragglats under 3 regniga dagar. ;)

Anonymous said...

Ehum.. även den bäste kan göra misstag. "något kvarter" under punkt 3 kan läsas någon KILOMETER istället. Eller kanske kvarter/kilometer?
Jo så blir det!