Monday, June 30, 2008

...och Ronnie är ett förrymt psykfall.

Jag har varit väldigt kortklippt länge nu (men undantag för förra året då jag körde på någon slags rockabilly-quiff ett tag), men bara rakat mig helt en gång. Jag tyckte mest jag såg som någon som nyss kommit ut från en långvarig sjukhusvistelse eller suttit inspärrad i tvångströja en längre tid, därför lät jag det växa ut en smula ganska omgående.

Trots det tänkte jag "helsnagg - det kan säkert vara soft såhär på sommaren" när jag satte trimmern till huvudet idag. Det tog inte lång tid innan jag kom ihåg varför jag bara klippt mig så kort en enda gång tidigare.
Det är tur att jag har hår som växer fort.

Imorgon bitti åker vi till Roskilde och blir borta ganska exakt en vecka. Vi hörs då.
Om någon skall dit och vill hänga lite är det bara att komma fram till killen som har mössa på sig hela tiden. Det kommer med största sannolikhet att vara jag.

Dagens:
Vampire Weekend - Oxford Comma

Saturday, June 28, 2008

Nelly är en "det".

Ibland när jag är ute och går med hunden brukar jag mötta Nelly. Nelly är en märklig liten hund av obestämbar ras som ser helt fantastiskt rolig ut. Men det bästa med Nelly är att vovven inte är en han. Eller en hon. Nelly är en "det". Åtminstone var det vad hans/hennes ägare sade när jag en gång frågade om det var en tik eller en hanhund. Inte konstigt att Qusan alltid betett sig lite märkligt i Nellys närhet...

Tydligen trodde de att Nelly var en tik, ända tills hon drabbades av någon slags analsäcksinflammation (vilket i sig är roande nog) och de röntgade henne hos veterinären. De upptäckte då att hon även har en penis - fast den sitter på insidan. Veterinärerna blev så fascinerade att de skickade henne vidare till Strömsholms Djursjukhus för vidare undersökning då hon/han tydligen är ett medicinskt unikum. No shit!?

Det är synd att Kanal 5 inte producerar ett Outsiders för djur. I så fall skulle Nelly ha en självskriven plats i programmet.

Dagens:
Wilson Pickett - New Orleans

Thursday, June 26, 2008

Axl, släng dig i väggen!

Idag träffades vi alla i The Profondo Rosso och lyssnade på de nu nästan färdigmixade versionerna av låtarna till plattan vi började spela in för över två år sedan.

Ja, precis. Över två år sedan.
Ingen kan anklaga oss för att jäkta fram material i alla fall...

Dagens:
MGMT - Weekend Wars

Wednesday, June 25, 2008

Fotoblogg #15 - Att springa i cirklar.

Dagens:
Beirut - My Night With The Prostitute From Marseille

Tuesday, June 24, 2008

Nakenhuset - uppdatering.

Som ni kanske minns har jag upprepade gånger skrivit om grannhuset - i vilket de inneboende till en ovanligt hög grad tycks gilla att gå omkring mer eller mindre lättklädda?
Igår uppnåddes en helt ny nivå av exhibitionism där.

Jag hade sovmorgon idag, och satt därför uppe framför datorn ganska sent igår kväll. Hörde redan tidigt på kvällen att det var någon form av festlighet, men fram emot halv tolv-snåret började det bli så livat att jag i sann tjuvkikaranda kände mig tvingad att kolla ut från balkongen för att se vad som försigick.

Vad jag fick se var en grupp människor i lägenheten mittemot. Fönstret var öppet och dansmusik pumpade på hög volym. På bordet stod ett gäng spritflaskor och runt bordet satt en grupp människor. Några av dem var uppebarligen britter - att jag vet det beror på att de tjoade och skrek på engelska. Plötsligt ställde sig en av dem upp, för att sedan försvinna ur mitt synfält medan de övriga glatt skanderade "BELLYSHOT! BELLYSHOT!"
"Galet", tänkte jag. Sedan stängde jag balkongdörren och gick in.

Dryga timmen senare hade det blivit ännu mer livat. Faktiskt så pass livat att till och med jag, som inte direkt är lättstörd, började undra vad fan de höll på med egentligen. Det lät som om de klämt in en halv festival i lägenheten. Folk tjoade, sjöng och vrålade rakt ut. Självklart blev jag oerhört nyfiken och kikade därför ut från balkongen igen - men ingenting hade kunnat förbereda mig för den syn jag möttes av: runt bordet satt fortfarande en grupp människor. Men nu hade de flesta av killarna tagit av sig i bar överkrop. Samtliga dansade på sina platser och vevade med nävarna i luften. Och på stolen, längst bort från bordet sett, stod en tjej iklädd endast trosor och halsade ur vad som såg ut att vara en Jack Daniels-flaska.

Det måste vara något i väggarna på det där huset.

Dagens:
Siouxse & The Banshees - The Passenger

Monday, June 23, 2008

Nedräkning.

Jag var helt förstörd i morse. Det var ärligt talat med nöd och näppte jag pallrade mig ur sängen och hela dagen på jobbet gick jag runt som i en dimma.
Mycket underligt, eftersom helgen blev lugnare än förväntat för min del och jag därför inte har någon egentlig anledning till att vara så trött.

Efter att ha funderat lite har jag dock kommit fram till att det antagligen beror på att jag går på semester på fredag och därför redan börjat gå in i viloläge. Fem veckor skall jag vara ledig. Fem veckor, alltså. Det känns helt overkligt. Jag kan inte ens minnas hur många år sedan det var jag hade fullång, betald semester sist!
Inga direkta planer är uppgjorda heller, förutom Roskilde och att bli klar med P200an som fortfarande står nedplockad i garaget i väntan på de sista reservdelarna. Det känns skönt.

Apropå scootrar var jag och kollade på en Lambretta igår. En TV175 som några bekanta i Örebro skall sälja. Tyvärr blev det ingen affär - den gick helt ok, men det var alldeles för mycket jobb på den i övrigt för att det skulle kännas som ett projekt jag orkar ge mig på just nu.
Så letandet fortsätter. Som sagt så är finansieringen redan ordnad, så när jag hittar en som känns rätt kan jag slå till omedelbart. Det trista är att Lambrettor inte dyker upp så ofta...särskilt inte om man, som jag, i första hand är ute efter en serie 2 eller 3.

Dagens:
Karate - Sever

Saturday, June 21, 2008

Fotoblogg #14 - Greta Garbo, Grace Kelly och mormor Kuhlin.

Igår kväll blev, som vanligt, mycket trevligt. Precis som midsommar brukar vara. Dock lite lugnare än tidigare år, vilket inte gjorde mig ett dugg. Skönt att vara någotsånär fräsch såhär dagen efter.

Vi började dagen hos Elles släktingar. Hennes mormor var där.
Det är verkligen en äldre dam med grace och klass. Visste man inte bättre skulle man nästan tro att hon var en gammal filmstjärna.

Dagens:
Edwyn Collins - The Campaign For Real Rock

Friday, June 20, 2008

Hög tid för högtid.

Det finns två högtider jag gillar riktigt mycket - de är dessutom varandras motsats.

Först julen. Mörker, tända ljus och lugnt mys med familjen. Alltid lika skönt och avkopplande,

Sedan midsommar. De sista åren har det bliit något av en tradition att vi först firar med Elenors släkt för att sedan dra ut på landet och vara uppe till tidigt på morgonen i goda vänners sällskap. Självklart innefattar det sistnämnda även ett visst alkoholintag.

Idag är det midsommar. Och vi skall alldeles strax bege oss iväg. Det kommer, självklart, att bli toppen även i år.

Dagens:
Patrick Wolf - Augustine

Thursday, June 19, 2008

Kommer man på en låttitel som "The Piano Has Been Drinking (Not Me)" är man självskriven i min Book Of Cool.

Kollade just på Jim Jarmuschs Down By Law från 1986. Av någon anledning hade jag inte sett den innan - trots att Tom Waits är med.

Tom Waits...det är en sjukt cool kille alltså. Han är som en bilmekaniker, jazzkatt och poet på samma gång.
I övrigt var filmen inte så bra som jag hoppats.

Dagens:
Tom Waits - Jockey Full Of Bourbon

Wednesday, June 18, 2008

Bortom ord...


Tack till Mats för fotot och utlåning av Lambretta.

Sedan jag kom hem från Euro Lambretta i söndags kväll har jag funderat på hur jag skall kunna göra ett inlägg som summerar helgen...
Jag har kommit fram till att det inte går.

Känslan av att köra i kortege tillsammans med över 600 scootrar, stanna uppe med scooterister ifrån 22 olika nationer, (inklusive Hong Kong, Vietnam och Thailand förutom alla de uppenbara länderna) till tidigt på morgonen, åka båt för att äta galamiddag på en borggård, bli saluterade av karoliner och dessutom få äran att avsluta sista kvällen som DJ går helt enkelt inte att uttrycka i ord.
Att farsan sedan var med på spektaklet gjorde det hela ännu roligare.

Därför låter jag bilderna tala istället. De finns här.

Vad jag dock kan säga är att jag länge varit sugen på att ha en Lambretta i garaget tillsammans med Vesporna. Och efter att ha kört Mats TV175 serie 2 hela helgen har jag bestämt mig. Frågan är inte längre om och i så fall när jag skall skaffa en Lambretta. Bara vilken.
Pengarna har jag redan ordnat. Nu skall jag bara hitta rätt hoj också.

Dagens:
The Human Beinz - Nobody But Me

Thursday, June 12, 2008

Det här kommer att bli någonting i hästväg.

Eurolambretta är en av Europas (om inte världens) största scooterträffar. I år, närmare bestämt den här helgen, hålls den i Sverige för första gången.
Det kommer folk ifrån hela världen - Storbritannien, Tyskland, Italien - ja, till och med Kina och Vietnam- viket gör den till till det garanterat största som någonsin hänt på scooterscenen i här i landet.

Om en knapp timme beger jag mig till Hasslö i Blekinge - och Eurolambretta.
Jag behöver väl knappast berätta att jag är sjukt peppad?

Dagens:
Ljudet av hundratals tvåtakts-motorer.

Wednesday, June 11, 2008

Alltså, det här med fotboll...

Igår kväll följde jag med Johan och company ned på stan för att ta en öl och kolla på fotbollen.
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i fotboll. Jag skulle verkligen vilja vara det, eftersom alla verkar ha så kul i samband med EM, VM eller då de åker för att kolla på sitt lag.
Otaliga är de gånger då jag, i ett desperat försök att ta del av den härligt grabbiga fotbollsgemenskapen, följt med hem till polare som skall ha fotbollksväll. Lika otaliga är de gånger då jag blivit sittande bläddrandes i någon tidning, stilla undrandes om inte den förbannade fotbollsmatchen skall ta slut snart så vi kan börja dricka öl och umgås som normala människor.

Grappa, liksom alla andra krogar, var såklart smockfullt med halvpackade, glada människor i sverigetröjor som hurrade, buade och skrek sverigeramsor. När Zlatan gjorde sitt mål visste jublet inga gränser.
Jag måste erkänna att jag blev lite medryckt av stämningen och att håret på armarna till och med reste sig en smula när matchens andra mål gjordes och Sveriges seger stod klar. Men det var inte någon slags nationell stolthet eller känsla av tillhörighet som gjorde mig upprymd. Inte heller matchens spänning.

Nej - "det är kul att se när de blir så glada" tänkte jag. Och kände mig lite som morsan i Fucking Åmål.

Dagens:
Bob Hund - Ett Fall Och En Lösning

Monday, June 09, 2008

Att låtsas vara pappa för en dag.

Tog Elles systerson till Parken Zoo.
Det var väldigt roligt - både att leka med lillkillen och att alla runt omkring verkade förutsätta att han var våran son. För mig känns tanken på att skaffa barn väldigt avlägsen, därför var nästan det sistnämnda roligast. Som att få pröva på hur det är att vara pappa för en dag, liksom...

Jag kom fram till att en treåring kan vara helt fantastiskt kul. Vi tittade på djur (inte så länge på varje djur eftersom han är...ja, ganska energisk är nog rätt ord), klappade getter, åt glass, klättrade i lekborgar och åkte rutschkana i Fantomenland.

Så, ännu en gång fick jag bevisat för mig själv att jag tycker om barn. Riktigt mycket, till och med.
Dock bara i små doser. Efter en intensiv eftermiddag på zoo kändes det trots allt ganska skönt att inte behöva ta med honom hem.

Dagens:
The Coasters - Down In Mexico

Sunday, June 08, 2008

Fotoblogg #13 - Det blir många promenader.

Dagens:
The Ting-Tings - That´s Not My Name

Saturday, June 07, 2008

En dag i solen.

Igår tog Elles bror studenten, vilket innebar att vi befann oss vid Rekarneskolan för att se överfriskade studenter skjuta vattenpistol från lastbilsflak klockan 12 för att sedan bege oss till Torshälla för att fira och dricka öl. Därifrån gick jag direkt till Raw och spelade skivor på kvällen.
Var hemma vid tre - 15 timmar efter att jag gick hemifrån. Efter en hel dag i solen och en kväll i en svettig klubblokal kände jag mig ärligt talat inte överdrivet fräsch. Jag som normalt duschar minst två gånger om dagen, åtminstone om jag skall ut på kvällen. Men vad gör man inte för en nykläckt student?

För övrigt var det en sak som slog mig när jag stod och betraktade spektaklet kring Rekarneskolan på behörigt avstånd:
Att gå och se de utspringande studenterna och att gå på kosläppet är i mångt och mycket samma sak. Skillnaden är att de som rusar ut vid studenten är mer välklädda. Och bjuder på mer action.

Dagens:
MGMT - Time To Pretend

Thursday, June 05, 2008

Eskilstunas indie-dj nr 1.

Japp. Det är tydligen jag.
I alla fall enligt utskicket på facebook om kvällens spelning på Sylvia.
Det är alltid trevligt med uppskattning, men ärligt talat ger det epitetet mig viss prestationsångest.
Jag kände mig inte särskilt indie igår kväll när jag spelade Gyllene Tider och disco-hits för niorna på skolan där jag arbetar när de hade avslutningsfest.

Dagens:
Autisterna - Djävlar

Tuesday, June 03, 2008

Fotoblogg #12 - Not so lovely London.

Dagens:
The Ting-tings - That's Not My Name

Monday, June 02, 2008

Fotoblogg #11 - Lovely London.




En väldigt bra stad. Sedan är det inget mer med saken.

Dagens:
Weezer - Pork & Beans

Sunday, June 01, 2008

Som att fylla jämnt tre gånger.

Först Londonresan förra helgen. Sedan var min och Elles familj var här och fikade i måndags.
Och igår kom goda vänner hit på fest - både sådana man träffar ofta och sådana man träffar alldeles för sällan.

Det var länge sedan jag hade så roligt hemma hos mig själv. Bål, gott humör, häng på bakgården, efterfest till tidigt på morgonen var bara några av de saker som gjorde att jag kände mig såväl glad som riktigt rörd och sentimental.

Idag är jag en smula sliten och rippar skivor med min nya USB-vinylspelare, blåser rent kamerasensorn, planerar en dag på sjön med The Profondo Rosso, surfar tatueringsmotiv, och läser i en bok innehållandes de mest intressanta Morrissey-intervjuerna.

Jag älskar er. Allihopa.

Dagens:
Slaktad - Välkommen Till Eskilstuna